insucare powered

Eigenrisicodrager voor de ZW

Wanneer het contract van een werknemer afloopt tijdens ziekte neemt UWV de uitbetaling van de Ziektewetuitkering op zich. De werknemer valt dan onder de Ziektewet (ZW). Het UWV neemt dan de verplichting voor de verzuimbegeleiding en re-integratie van de werkgever over.

Als werkgever kunt u ook Eigenrisocodrager voor de ZW worden. Dat betekent dat de werkgever zelf het risico draagt voor gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid van ex-werknemers die bij ziekte nog recht hebben op een ZW-uitkering, of dat de werkgever dit geheel of gedeeltelijk particulier verzekert. De werkgever moet dan het recht op de hoogte en de duur van de Ziektewetuitkering vaststellen.  Eigenrisicodrager voor de ZW worden houdt in dat de werkgever niet langer het Ziektewet deel van de gedifferentieerde premie betaalt, maar de werkgever betaalt zelf de Ziektwetuitkering aan de werknemer die ziek uit dienst is gegaan en aan de voorwaarden voldoet.

Voordeel werkgever in relatie tot de ZW

Het voordeel van eigenrisicodrager zijn voor de ziektewet is dat de werkgever de regie over de verzuimbegeleiding en re-integratie heeft. Samen met arbodeskundigen worden er duidelijke regels opgesteld en maakt u afspraken over het ziekteverzuimbeleid. Zo worden de kansen op verzuim en ziekte verkleind. De werkgever kan eigenrisicodrager worden voor de ZW. Als eigenrisicodrager voor de ZW betaalt de werkgever een lagere sectorpremie of een lagere Ufo-premie.

De werkgever kan slechts eigenrisicodrager voor de ZW worden als hij daartoe tijdig een verzoek bij de Belastingdienst heeft ingediend. De Belastingdienst geeft vervolgens een beschikking af. Is die beschikking er niet, dan kan dat bij geconstateerde fouten leiden tot aanzienlijke correcties en naheffingen met boete. 

Meer informatie over Eigenrisicodrager voor de ZW worden?

Heeft u behoefte aan een advies gesprek over Eigenrisicodrager voor de ZW? Insucare is een onafhankelijke adviseur, op het gebied van uw werkgever- of werknemersverzekeringen met name Pensioen, Verzuim(arbo), inkomens- en zorgverzekeringen. Bedrijven en organisaties kunnen bij ons terecht voor advies over bestaande en nieuwe regelingen en voor begeleiding bij uitvoeringstrajecten. Maak een afspraak bij Insucare, wij laten u graag verbetermogelijkheden zien.

Insucare is gevestigd in Eindhoven met diverse relaties in de regio Tilburg, Breda, Den Bosch, Nijmegen en uiteraard Eindhoven zelf. Ook buiten deze regio bent u natuurlijk van harte welkom.

 

Afdrukken

Snel weten of u ERD moet worden?
Wilt u snel weten of het ERD voor uw organisatie van belang is? Vul dan onderstaande vragen in!

Indien gewenst kunt u hier relevante documenten uploaden

Selecteer de bestanden op uw computer terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt
U kunt ook e-mailen naar info@eigenrisicodrager.info voor vragen of het toesturen van documenten.
Contactgegevens

Insucare
Gebouw Vierlander
Fellenoord 21
5612 AA Eindhoven

Correspondentieadres:
Postbus 873
5600 AW Eindhoven

www.insucare.nl