insucare powered

BLOG: Onderzoek Eigenrisicodragerschap noodzakelijk of niet?

2128073        

"De vakantieperiode is nog aan de gang. Mijn batterij is inmiddels al opgeladen. Een bewuste keuze om eerder in het jaar met vakantie te gaan zodat ik nu volop aan de slag kan gaan met het Eigenrisicodragerschap. En dat is nodig! Want veel werkgevers hebben Insucare gevraagd om een onderzoek te verrichten naar het eigenrisicodragerschap WGA en Ziektewet.

Hoe ziet dit onderzoek eruit?

Inventarisatie
Allereerst wordt de benodigde informatie opgevraagd bij de werkgever. Bij nieuwe klanten hoor ik regelmatig dat er wel héél veel informatie nodig is. Maar als ik vertel dat de kosten voor een werkgever op kunnen lopen tot wel € 200.000 per zieke medewerker, dan begrijpt de werkgever waarom de informatie nodig is. Je wilt toch niet het risico lopen iets over het hoofd te zien?
Een uitgebreide inventarisatie is absoluut noodzakelijk om tot een goed advies te komen.

Werkgevers die klant bij Insucare zijn hebben een groot voordeel omdat door de jaren heen deze informatie al is verzameld.

Deze gegevens worden geïnventariseerd:

  • Hoeveel langdurig zieken zijn er en wat is de kans dat zij in de WIA terecht komen,
  • Zijn er veel of weinig werknemers met een tijdelijk contract,
  • Wat vertellen de beschikkingen Werkhervattingskas over instroom in de WGA en Ziektewet,
  • Hoe ziet het verzuimprotocol eruit,
  • Etc.

In kaart brengen risico's (Analyse)
Het is het interessant om naast de cijfermatige kant ook de sociale en beleidsmatige kant te bekijken. Belangrijk is dat alle risico’s in kaart zijn gebracht en er een goed beeld ontstaat van de cultuur en het verzuimbeleid binnen de onderneming. Het Eigenrisicodragerschap vraagt om een actieve houding van de werkgever.

Opvragen en vergelijken offertes
Na de analyse worden offertes opgevraagd bij diverse verzekeraars. Vooraf vindt een selectie plaats bij welke verzekeraar offertes worden uitgezet. Iedere verzekeraar hanteert namelijk een verschillend acceptatiebeleid. Bij het opvragen van offertes let ik erop dat de producten en het (acceptatie-) beleid aansluiten op de gegevens en het beleid van de werkgever.

De offertes worden vergeleken met elkaar. Welk aanbod is het beste voor de werkgever? Uiteraard overleg ik met de verzekeraar wanneer ik vind dat het aanbod beter kan. En met aanbod wordt niet enkel de prijs bedoeld! Ook dienstverlening, productkenmerken en administratieve werkzaamheden maken onderdeel uit van het vergelijk.

Rapportage
De bevindingen worden uitgewerkt in een rapport waarmee de werkgever een overzicht krijgt van de risico’s, de opties om deze risico’s te verzekeren, een vergelijk tussen het aanbod in de markt en het advies.

Goed onderbouwd een keuze maken om wel/ niet het Eigenrisicodragerschap aan te gaan...

Je stuurt mij in het begin (voor je gevoel) heel veel verschillende informatie toe en je krijgt een samenhangend verhaal in de vorm van een rapport terug. Een duidelijke en begrijpelijke weergave van de mogelijkheden met een advies waarmee je een goed onderbouwde keuze kunt maken. Vraag een onderzoek eigenrisicodragerschap aan.

En daar krijg ik dan weer energie van, dus mijn batterij blijft voorlopig wel opgeladen!"

Reinier van Sluijs Insucare   

Reinier van Sluijs
Relatiebeheerder Inkomen

040-2370400
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Afdrukken

Snel weten of u ERD moet worden?
Wilt u snel weten of het ERD voor uw organisatie van belang is? Vul dan onderstaande vragen in!

Indien gewenst kunt u hier relevante documenten uploaden

Selecteer de bestanden op uw computer terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt
U kunt ook e-mailen naar info@eigenrisicodrager.info voor vragen of het toesturen van documenten.
Contactgegevens

Insucare
Gebouw Vierlander
Fellenoord 21
5612 AA Eindhoven

Correspondentieadres:
Postbus 873
5600 AW Eindhoven

www.insucare.nl